Σχετικά με μας

logo54x54

Η ιστορία του συλλόγου μας ξεκινάει το 1976, όταν μία παρέα φίλων αποφασίζει να ιδρύσει την "Αναγέννηση Πετρούπολης". Μερικοί εκ των ιδρυτών είναι οι Κ. Πελέκης, Μαθιουδάκης, Χ. Γουργουρίνης, Κρεμμύδας. Για σχεδόν μία δεκαετία η ομάδα αγωνιζόταν στα ανεξάρτητα πρωταθλήματα και τουρνουά, ώσπου αλλάζει διοίκηση.


anagennisi 80sΗ Αναγέννηση στις αρχές του '80
Η νέα διοίκηση με πρόεδρο τον Π. Μαρκάτο και μέλη τους Κ. Παρούση, Γ. Χαλβατζή, Π. Μουστάκη, Π. Παινέση, Μπαλωμένο κ.ά. αποφασίζουν να εντάξουν την Αναγέννηση στα επίσημα πρωταθλήματα της Ε.Π.Σ. Αθηνών. Για να ενταχθεί όμως η ομάδα έπρεπε να έχει δικό της γήπεδο. Έτσι ξεκίνησαν οι προσπάθειες για να μετατραπεί η περιβόητη "αλάνα" (νυν κλειστό γυμναστήριο και κολυμβητήριο) σε γήπεδο που να πληροί τις προϋποθέσεις της Ε.Π.Σ.Α. Συμπαραστάτης σε αυτή την προσπάθεια υπήρξε η τότε δημοτική αρχή και ιδιαιτέρως ο κ. Πετράκης, οι οποίοι παραχώρησαν το εν λόγω χώρο. Την ποδοσφαιρική περίοδο 1986-87 η Αναγέννηση Πετρούπολης αγωνίζεται για πρώτη φορά στη Γ΄ κατηγορία Αθηνών. Μετά από τρία έτη, την περίοδο 1989-90, κερδίζει την άνοδο στη Β΄ Αθηνών.

Νέα προβλήματα όμως εμφανίζονται, καθώς το γήπεδο καταστρέφεται για να δημιουργηθεί το κλειστό γυμναστήριο. Πρέπει να βρεθεί νέος χώρος για δημιουργία γηπέδου της ομάδας. Η Διοίκηση βρίσκει και προτείνει να διαμορφωθεί ο χώρος του πρώην λατομείου "Αλκυών". Καλοκαίρι 1990 οι εργασίες έχουν ξεκινήσει με πρωτεργάτες τον πρόεδρο Π. Μαρκάτο και τη διοίκησή του. Όμως θα χρειαστούν δύο έτη και την αμέριστη συμπαράσταση της δημοτικής αρχής για να ολοκληρωθεί το γήπεδο. Έτσι και ενώ η ομάδα για δύο έτη αγωνίστηκε στο γήπεδο της Αγ. Τριάδος, την ποδοσφαιρική περίοδο 1992-93 αγωνίζεται για πρώτη φορά στο νέο γήπεδο (Αλκυών).

Ύστερα από σχεδόν μία δεκαετία, την περίοδο 1998-99, η ομάδα υποβιβάζεται στη Γ΄ Αθηνών. Επιστρέφει στη Β΄ κατηγορία έπειτα από αγώνες μπαράζ την περίοδο 2001-02, με προπονητή το παλιό παίχτη της Α.Ε.Κ. Στέλιο Κασελάκη και πρόεδρο τον Κ. Πραματιώτη.

Το καλοκαίρι του 2006 ο τότε πρόεδρος Βαγγέλης Χρήστου παραδίδει την ομάδα, έπειτα από εκλογές, στη νέα διοίκηση με πρόεδρο τον Παναγιώτη Τομάρα και μέλη τους Γιαννέα, Παπανδρέου, Μουστάκη, Ιωακείμ κ.ά. Με τη νέα διοίκηση και προπονητή τον Κ. Ιωάννου (παλαίμαχο ποδοσφαιριστή των Απόλλωνα, Ατρομήτου και Καλαμάτας), η Αναγέννηση Πετρούπολης αναδεικνύεται πρωταθλήτρια στη Β΄ Αθηνών και ανέρχεται για πρώτη φορά στην ιστορία της στην Α΄ Αθηνών. Για δύο συνεχόμενα έτη η ομάδα με προπονητή το Βαγγέλη Φρυλίγγο διεκδικεί σε αγώνες μπαράζ την άνοδο στην Δ΄ Εθνική, ωστόσο δεν τα καταφέρνει.

Πρωταθλητές 2006 - 2007
Την περίοδο 2009-10 την ομάδα βρίσκουν διοικητικές αλλαγές μετά από παραίτηση της διοίκησης Τομάρα και πρόεδρος αναλαμβάνει ο Ανδρέας Παπανδρέου με προπονητή τον Κ. Σουράδο, οδηγώντας την ομάδα με επιτυχία στο δύσκολο πρωτάθλημα της Α΄ Αθηνών. Την περίοδο όμως 2010-11 η ομάδα δεν τα καταφέρνει και υποβιβάζεται στη Β΄ Αθηνών. 
 
Συνοπτικά αυτή είναι η ιστορία της Αναγέννησης  Πετρούπολης και ζητούμε συγγνώμη εάν άθελά μας παραλείψαμε κάποιον άνθρωπο που προσέφερε στο σύλλογο. Αξίζει να αναφέρουμε επίσης ότι στις ακαδημίες μας αθλούνται σήμερα γύρω στα 150 παιδιά, που ευχόμαστε να συνεχίσουν την ιστορία της ομάδας.

Pin It